Att känna att du aldrig igen kommer få sova normalt, komma iväg i tid eller att man upprepat saker minst 100 gånger kan alla föräldrar känna igen sig i. Hur många av dessa situationer känner du igen?

Att plötsligt inte kunna någonting

Innan du blev förälder visste du precis hur saker skulle vara – bara köpa ekologiskt, begränsa skärmtiden, inget godis förutom vid speciella tillfällen och fortsatta myskvällar framför Netflix. Netflix tittar du i och för sig fortfarande på, men numer är det Greta Gris, Lego och Disneyfilmer som gäller. På en smartphone. Med en glass, så att du har några minuter att gå på toa själv.

Obeslutsamma barn

Säkert har du haft konversationer med ditt barn där de väldigt gärna vill ha en viss sak – just DEN skålen, måste få korv till mat idag, bananen, tröjan. Men inte den du ger dem, den andra. Eller nej inte den. Den första. Den de har i handen. Men ändå inte den.

Saknad – fast de bara sover

Ditt barn har precis somnat på eftermiddagen efter att ha gråtit av trötthet i en timme. Du har bara precis hunnit sätta dig ner med en kopp kaffe innan du känner att det är lite för tyst och ensligt. Det kanske är ok att väcka dem bara liiiiite tidigare än planerat? De är ju så söta när de sover!

Känslostormande tonåringar

Just när du kanske hade glömt småbarnsårens obeslutsamhet och känslostormar kommer de tillbaka med full kraft! Nu dessutom med en störtsjö väl utvalda ord om hur orättvist livet är och hur dålig du är som förälder, tätt följt av ånger och ett ”förlåt jag är inte arg på dig egentligen” och kramar. Håll i dig – det går över, det här med.

Att man alltid är och förblir just förälder

Det spelar ingen roll hur gamla ens barn blir eller hur långt hemifrån de flyttar – du är och kommer alltid att vara en förälder. När barnen kommer och hälsar på får de favoritmaträtten, goda livsråd och pepp. När de får första jobbet eller blir befordrade känner du dig fortfarande lika stolt som på första skoldagen, och du lyssnar fortfarande på deras problem och försöker hjälpa så gott det går. Det är en livsuppgift, helt enkelt!